ETKİNLİKLERİMİZ

Sempozyumlar


Konut Yılı Sempozyumu
1985 – T.O.B.B. Salonu ANKARA
Dönemin Beypazarı Milletvekili ve T.B.M.M. Başkan Yrd. katılımlarıyla çadırdan başlayıp bugüne kadarki konutlar ve konut içindeki düzen konulu sempozyum düzenlenmiştir. Sempozyum sonunda Hakkari grubu Kıl çadırı oluşturmuş, Beypazarı ile Osmanlı dönemi eşyaları yansıtılmıştır.


Hasankeyf Sular Altında Kalmasın, Hasankeyf’de Kültür İzleri Sempozyumu
1985 – BATMAN
Dönemin Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi, Tokat Milletvekili Metin GÜRDERE’nin katılımlarıyla “Hasankeyf Sular Altında Kalmasın, Hasankeyf’de Kültür İzleri” konulu sempozyum düzenlenmiştir. Sempozyum sonunda yayınlar hazırlanmış, kurtarma kazısı çalışmalarına hız verilmiştir.


I. Uluslar arası Doğu Türkistan Sempozyumu
1985 – İSTANBUL
TBMM Kültür Dairesi ve Vakfımız işbirliği ile Arkaik Dönemden Bugüne Türk Kültürünün tartışıldığı “I. Uluslar arası Doğu Türkistan” konulu sempozyum düzenlenmiştir. 


Atatürk’ün Elazığ’a Teşriflerinin 50. Yılı Sempozyumu
17 Kasım 1987– ELAZIĞ
Anadolu’nun Kültür Verileri ile Ortaya Çıkan Gerçeklerinin duyurulması amacı ile “Atatürk’ün Elazığ’a Teşriflerinin 50. Yılı” konulu sempozyum düzenlenmiştir.


Batı Trakya Türkleri Sempozyumu
16-17-18 Aralık 1987– EDİRNE-KIRIKKALE-TEKİRDAĞ
Kültür Verileri ile Anadolu’nun ve Trakya’nın yapısını anlatmak amacıile “Batı Trakya Türkleri” konulu sempozyum düzenlenmiştir.

 

Denizli Tarihi ile ilgili Kültür Verileri ile Denizli ve 2000 Yılının Turizm Politikası İçinde Denizli’nin Yeri Sempozyumu
4 Şubat 1988– DENİZLİ


Türklerin Halı Sanatı Sempozyumu
6-7-8 Nisan 1988– İSTANBUL

 

Türk Kültür Tarihinde Denizli Sempozyumu
27-30 Eylül 1988– DENİZLİ


Alaçatı Şeref Günü Sempozyumu
29 Ekim 1988– ALAÇATI
Atatürk’ün sanat ve kültür görüşünü anlatmak amacı ile “Alaçatı Şeref Günü” konulu sempozyum düzenlenmiştir.


Türk Pontus – Karadeniz ve Doğu Karadeniz Sempozyumu
2 Kasım 1988– TOKAT
Tokat, Amasya, Çorum, Trabzon ve Doğu Karadeniz Türk Pontus’u Kültürverileri ile anlatmak amacı ile “Türk Pontus – Karadeniz ve DoğuKaradeniz” konulu sempozyum düzenlenmiştir.

 

Türkistan Kültür Semineri
1989 – ANKARA
Türkistan’da halı sanatı, Türkiye’de devamı ve bugünkü dejenerasyonu konulu “Türkistan Kültür Semineri” düzenlenmiştir.


Arkaik Dönemden Bugüne Kıbrıs’da Türk Kültürü ve Turizm Politikası Sempozyumu
30-31 Ekim – 1 Kasım 1989 – LEFKOŞA
Dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Rauf R. DENKTAŞ, KKTC Başkanı Dr. Derviş EROĞLU’nun katılımlarıyla “Arkaik Dönemden Bugüne Kıbrıs’da TürkKültürü ve Turizm Politikası” konulu sempozyum düzenlenmiştir.Sempozyum sonunda tebliğler “Arkaik Dönemden Bugüne Kıbrıs’da TürkKültürü ve Turizm Politikası” adlı kitap olarak basılmış, gazetehaberleri yayınlanmış, 31 Ekim 1989’da iki sergi açılmış ve TürkiyeBüyük Millet Meclisi’nden giden el sanatları sergilenmiş, mavi ladinlerdikilmiştir.

 

Av Yasakları ve Deniz Kirliliği Sempozyumu
1991– İSTANBUL
Dönemin Çevre Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Talip ÖZDEMİR’inkatılımlarıyla “Av Yasakları ve Deniz Kirliliği” konulu sempozyum düzenlenmiştir.


Sit Alanları ve Prefabrik Binalar Sempozyumu
1991– ANKARA


Çevre Sağlığı, Hava Kirliliği ve Maskeler Sempozyumu
1991– ANKARA
Dönemin Çevre Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Talip ÖZDEMİR’inkatılımlarıyla “Çevre Sağlığı, Hava Kirliliği ve Maskeler” konulusempozyum düzenlenmiştir.


Su Ölümleri, Balık Ölümleri ve Deniz Kirliliği Sempozyumu
1991– ANKARA


Çevre Şurası
1992– Dedeman – ANKARA
Meclis Çevre Araştırma, Sivil Toplum ve Çevre Bakanlığı işbirliği ile “çevre” şurası düzenlenmiştir.


Ormancılık Şurası
1-5 Kasım 1993– ANKARA
T.C. Orman Bakanlığı işbirliği ile “Ormancılık” şurası düzenlenmiştir.


I. Ulusal Yunus Emre Sempozyumu
20-24 Nisan 1994– MANİSA
Dönemin Giresun Milletvekili Rasim ZAİMOĞLU ve KEİPA Türk Grubu’nunkatılımlarıyla “I. Ulusal Yunus Emre” konulu sempozyum düzenlenmiştir. Sempozyum sonunda sergi açılışı yapılmıştır.


Kirkitli ve Mekikli Dokuma Teknikleri, Eşme Kilimleri ile Emsalleri Arasındaki İlişkiler ve Pazarlama İlkeleri Sempozyumu
27 Mayıs 1995 – Eşme – UŞAK
Dönemin Tokat Milletvekili Metin GÜRDERE, Anap Milletvekili MesutYILMAZ ve Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Nadari POÇAVA’nınkatılımlarıyla “Kirkitli ve Mekikli Dokuma Teknikleri, Eşme Kilimleriile Emsalleri Arasındaki İlişkiler ve Pazarlama İlkeleri” konulusempozyum düzenlenmiştir. Sempozyum sonunda resim ve kilim sergisiaçılmıştır.


III. Uluslar arası Tavukçuluk ve Tavuk Hastalıkları Sempozyumu
3-5 Ekim 1996 – MANİSA
T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tavuk Hastalıkları Araştırma ve Aşı Üretim Enstitüsü’nün katılımlarıyla “III. Uluslar arası Tavukçuluk veTavuk Hastalıkları” konulu sempozyum düzenlenmiştir. 


2000’li Yılların Turizm Politikası Ve Kütahya İlinin Organizesi Sempozyumu
27-30 Ağustos 1997 – KÜTAHYA
Dönemin Kütahya Milletvekili Emin KARAAĞA, Devlet Bakanı Metin GÜRDERE,Sağlık Bakanı H. İbrahim ÖZSOY, Venanko Folklor Topluluğu YönetmeniProf. Dr. Vlademin NERODENKO, Ukrayna Bakanlar Kurulu Temsilcisi VadimTSTGANDE, Bosna Hersek Büyükelçisi HAJRUDİN’nin katılımlarıyla “2000’liYılların Turizm Politikası Ve Kütahya İlinin Organizesi” konulusempozyum düzenlenmiştir. 


XI. Dünya Ormancılık Kongresi –XI. World Forestry Congress-
13-22 Ekim 1997 – ANTALYA
Bakanlıklar ile birlikte çalışılarak “XI. Dünya Ormancılık Kongresi”düzenlenmiştir. Kongre sonunda afiş ve promosyon dağıtımlarıyapılmıştır.

 

I. Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı
24-27 Aralık 1997– ANKARA
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, Kültür Bakanı M. İstemihanTALAY, Devlet Bakanı Metin GÜRDERE, Başbakan Mesut YILMAZ’ınkatılımlarıyla, kendi alanlarında yoğunlaşan bir kısım sivil toplumörgütleri bir araya gelerek Türkiye’nin temel sorunlarını,Cumhuriyetimiz ile çağdaş demokrasiyi ve bunların temel kurum vekavramlarını ortak payda alan çerçevede irdelenmesi amacıyla “I.Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı” düzenlenmiştir. 


Turizm Şurası
1998– ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile turizm normlarını dünyanormlarına oturtmak ve şurada alınan nihai kararlara uyum sağlamakamacıyla “Turizm” şurası düzenlenmiştir.


Isparta Şeref Günü Sempozyumu
29 Ekim 1998– ISPARTA
Atatürk’ün sanat ve kültür görüşünü anlatmak amacı ile “Isparta Şeref Günü” konulu sempozyum düzenlenmiştir.


II. Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Kongresi, “Kültür Verileri ile Kıbrıs’ın İlk Sekenesi” Türkikler
24-27 Kasım 1998 – KKTC GAZİMOPAŞA
Kongre sonunda Doğu Akdeniz Üniversitesi Tebliğ metni bir ay internette yayınlandı ve 5000 adet kitapçık basılarak dağıtıldı.


Özürlüler Şurası
29 Kasım – 2 Aralık 1999 – ANKARA
T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Çağdaş Toplum Yaşam veÖzürlüler derneği işbirliği ile “özürlüler” şurası hazırlanmıştır.


Karapınar Sempozyumu
26-27-28-29 Ekim 2000 – KARAPINAR - KONYA 
Dönemin İstanbul Milletvekili Yücel ERDENER, Devlet Bakanı MehmetKEÇECİLER, Gümrük Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı Ceyhan YALÇIN’ınkatılımlarıyla “Karapınar” konulu sempozyum düzenlenmiştir. 


İstanbul’un Tanıtımı ve Kültürel Yerlerin Korunması Sempozyumu
2002– İSTANBUL
T.C. Kültür Bakanlığı’nın katkısı ile “İstanbul’un Tanıtımı ve Kültürel Yerlerin Korunması” konulu sempozyum düzenlenmiştir.


Adım Adım İstanbul -1. Kültür Verileriyle Beykoz Dia Gösterisi
25 Ağustos 2001 – İSTANBUL
Adım Adım İstanbul Projesi kapsamında T.C. Kültür Bakanlığı, BeykozBelediyesi ve Vakfımız İşbirliğiyle 25 Ağustos 2001 tarihinde BeykozKarya Sinemalarında düzenlenmiştir.


Adım Adım İstanbul -2. Kültür Verileriyle Küçükçekmece Dia Gösterisi
18 Eylül 2002 – İSTANBUL
Adım Adım İstanbul Projesi kapsamında T.C. Kültür Bakanlığı,Küçükçekmece Belediyesi ve Vakfımız İşbirliğiyle 18 Eylül 2002tarihinde Küçükçekmece Halkalı Toplu Konut Kültür Merkezindedüzenlenmiştir.


Adım Adım İstanbul -3. Kültür Verileriyle Adalar Dia Gösterisi
18 Kasım 2002 – İSTANBUL
Adım Adım İstanbul Projesi kapsamında T.C. Kültür Bakanlığı ve Vakfımızİşbirliğiyle 18 Kasım 2002 tarihinde Taksim AKM (Atatürk Kültür Mekezi)sinema salonunda düzenlenmiştir.

Adım Adım İstanbul -4. Kültür Verileriyle Üsküdar Dia Gösterisi
20 Şubat 2003 – İSTANBUL
Adım Adım İstanbul Projesi kapsamında T.C. Kültür Bakanlığı ve Vakfımız İşbirliğiyle düzenlenmiştir.