Turizm, ekonomik faktörler kadar sosyal ve kültürel faktörlerden de etkilenir. İki binli yılların turizminin kültür turizmi oluşu, turistte daha derin iz bırakanın görülen ülkelerin veya yerlerin kültürü, tarihi, müziği ve el sanatları olduğu gerçeğidir. O mutlu anılardan arda kalabilecek güzellikler, hatıra veya hediyelik eşyalar kişiye birçok güzel şey hatırlatır. Asırlar boyu bütün dünya milletlerini hayran bırakan öyle el sanatlarımız vardır ki, teknolojinin gelişmesiyle bir müddet için unutulduğu sanılmıştır. Ancak bu sanatsal değer taşıyan, eski gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanan el sanatlarımızı turizm endüstrisi içerisinde sunmak bizler için hem bir övünç vesilesi hem de bu işlerle ilgilenen halk kesimine bir gelir kaynağı yaratma çabasıdır. İstihdam yaratmak amacıyla, işsiz ve yoksul kişileri eğiterek otantik el sanatları dalında birer üretici haline getirmek ve Turizm sektörüne hatıra ve hediyelik eşya üreticileri kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Bugün belirli niteliklerinden yoksun kalan bu el sanatlarımızı geçmişteki onurlu yerine kavuşturmayı amaç edinen TURİZM GELİŞTİRME VAKFI konunun bilimsel yönüne ağırlık verirken, teknik yönünde de belediye, kaymakamlık ve halk eğitimi merkezi birimleriyle iş birliği içinde kurslar düzenlemektedir.
Halkımızı, kültürümüzü ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı hatırlamaya ve yaşatmaya davet ediyoruz.
OTANTİK MEKİKLİ, ARMÜRLÜ KAMÇILI TEZGAHLARDA DOKUMA PROJELERİ
Bu projeler kapsamında panço, elbiselik yün dokumalar, pamuklu dokumalar v.s. üretilmektedir.
OTANTİK KİRKİTLİ SARMAL TEZGAHLARDA DOKUMA PROJELERİ
Bu projeler kapsamında halı, kilim, zili, şat, varda, tülü dokumalar üretilmektedir.
OTANTİK KİRKİTLİ VE MEKİKLİ DOKUMA PROJELERİ
Bu projeler kapsamında zili, tülü dokumalar üretilmektedir.
ÇİNİ, SERAMİK VE VİTRAY PROJELERİ
Bu projeler kapsamında desti, çok renkli seramikler (örnek: Sultan Ahmet camii, tablolar), mozaik, cam(vitray), mumluk, sıraltı ve sırüstü teknikleriyle çini çalışmaları v.b. ürünler üretilmektedir.
OTANTİK EL SANATLARI PROJELERİ
Bu projeler kapsamında sim sırma, dival, kılıç, iğne oyası, ipek üzerine kazıma batik tekniğiyle Türk gravür, aplikasyon, abajur, aplik ve tavan dekorasyonu, ebru sanatı, bakır işlemeler, deri çalışmaları, hat sanatı v.b. ürünler üretilmektedir.
DOĞAL BOYA PROJELERİ
Yukarıda verilmiş olan mekikli, armurlu ve Kirkitli Dokumaların hammaddesi olan iplerinin 100 adet farklı renk formülü kullanılarak hazırlatılması.
OTANTİK ZİYNET EŞYALARI PROJELERİ
Bu projeler kapsamında oltu, quars, akik, gümüş, telkari, firuze, sedef, inci v.b. değerli ziynet eşyaları üretilmektedir.