PROJELERİMİZ

Tarımın Turizme Entegrasyonu Projeleri

1983 yılında Ankara’da Cumhurbaşkanlığı emri ile kurulan Vakfımız, o günden bu güne Türkiye’nin kendi öz değerleri, kültür eserleri, organik gıdalarıyla dünya turizminde yer edinmesi için çalışmıştır.

İnsanoğlunun sınırsız sandığı doğal kaynakların ancak doğru kullanılırsa sınırsız olabileceğini aksi halinde tüm doğal kaynakların bir sınırı olduğunu, tükenebilir olduğunu bu yüzden doğayı ve toprağı küstürmeden sağlıklı ve doğal yöntemlerle üretim yapılması gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir.

Vakfımız bu gerçekten yola çıkarak “organik ve yeşil gübreleme, dönüşümlü ekim, faydalı böceklerden yararlanma” gibi yöntemleri kullanarak; kimyasal ilaç, gübre ve hormon kullanmadan üretim yaptığımız ORGANİK TARIM ile hem sizlere sağlıklı ürünler sunabilmeyi, hem de doğayla barışık kalmayı amaçlamıştır.

Toprağın armağanları özlenilen ve keşfedilen lezzetleri doğada bulunduğu gibi sofralarınıza sunan ORGANİK TARIM, havayı, su kaynaklarını ve toprağı koruyan bir yöntemdir.

Vakfımız, ORGANİK TARIM ürünleriyle hizmetinizdedir.

BROKOLİ ve BÜRÜKSEL LAHANASI

Turizme entegre, mikro-kredi projelerine uygun, turistik tesislerin mutfaklarından ayrılmaz iki üründür. Organik tarım ve alternatif ürün özelliği taşımakla beraber Turizm Geliştirme Vakfı’nın adaptasyon çalışma örnekleridir.

BÖĞÜRTLEN VE FRANBUAZ

Böğürtlen : Türkiye de ticari yetiştiriciliği olmamasından dolayı Turizm Geliştirme Vakfı tarafından yapılan bir adaptasyon çalışma örneği. Fonksiyonel gıda ve Organik Tarıma elverişli tüplü fidandır. Böğürtlen, bedensel ve zihinsel yaşlanmayı geciktirir. P vitamini fazla miktarda ihtiva eder. P vitamini kılcal damar duvarı kuvvetlendirir, morarmayı önler, enfeksiyonlara karşı direnç geliştirir, kanayan diş etlerini iyileştirici etki yapar. C vitamini etkinliğini artırır, ödem ve iç kulak rahatsızlığı nedeni ile baş dönmesinin tedavisinde yardımcı olur. Beta Karoten, E vitamini, C vitamini, Çinko, Selenyum deposudur. Alerjiye iyi gelmektedir. Şekeri, kolesterolü, lipiti düşürür ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Vücudun dengesini yeniden düzene koymaktadır. Sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli yenildikten sonra 20 dakika hiçbir şey yenmemesi tavsiye edilir. Kahvaltıdan sonra 9 adet şoklu böğürtlen, soğuk su veya sıcak su ile hazırlanarak böğürtlen çayı günde birkaç kez içilebilir.

KARDİNAL ÜZÜM

Kardinal üzüm, son yıllarda dünya ülkelerinde sağlık açısından önemli bir ürün olarak Holistik Tıp Akademileri sağlık federasyonunca ve osteapati Akademilerince sağlıklı yaşam gıdaları arasında önerilmekte olan, Organik Tarıma Elverişli, sertifikalı, tüplü fidandır. Turizm Geliştirme Vakfı’nın adaptasyon çalışma örneğidir.
Kardinal Üzümün, ihtiva ettiği inositol, kolesterol seviyesini düşürülmesine yardımcı, saç dökülmesini önleyici, sakinleştirici, vücut yağının yeniden dağılımını sağlayacıdır. İnositol doğal olarak yaş kardinalde olduğu gibi kurutulduğunda kaybolmamaktadır. Çekirdeğinde mevcut olan RNB-DNA yaşlanmayı yavaşlatır, kanser, kalp riskini azaltır, kemik erimesini önler. Kardinal protein açısından zengindir. Kalp kriziyle mücadelede en etkin üründür. Ayrıca Boron minerali açısından zengin olan kardinal üzüm ve çekirdeği kemik erimesini geciktirir. Boron ostrojen replasman terapisi  tedavisinde  kanda ostrojenin daha fazla  tutulmasını sağlar. Kardinal pekmezi pantotenik  asit yönünden güçlüdür. Triglıseridi düşürür ayrıca pekmezi  demir yönündende güçlüdür. Kardinal üzümü çekirdeğinden DR. EARL MİNDELL yaşlanma önleyicisi olarak bahsetmektedir. C vitamininin etkinliğini arttırır. Dolaşımı düzenler, kılcal damarları  kuvvetlendirir. Hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan kolojen liflerini hasarlardan korur. Yaşlanma önleyicisi olarak  günlük 30-100 mg kardinal üzüm çekirdeği alınması  söz konusu doktor tarafından önerilmektedir.

PEPİNO

Organik tarım ve alternatif ürün özelliği taşımaktadır. Yurt dışında mevcut olup, üretimi Türkiye’de yaygın değildir. Bu nedenle Turizm Geliştirme Vakfı’nın bir adaptasyon çalışma örneğidir.