Vakfımızın 2020 Yılı Manisa Zeytin Hasadını Bitirdik

15.11.2020

Türkiye'deki 190 milyon zeytin ağacının 22 milyonunu barındıran, sofralık zeytin üretiminde ilk sırada yer alan Manisa İlimizde Vakfımızın zeytin hasadı başladı.Pandemi döneminde insanlık eve kapanınca kahvaltı kültürünü geri kazandı. Covid-19 virüsü, bağışıklık sistemini güçlendiren sofralık zeytine talebi arttırdı, sofralık zeytin ihracatında rekor geldi.Bereketli bir zeytin sezonu ve sağlıklı günler temennisiyle Vakfımız Manisa'daki 2020 zeytin hasatını pandemi kurallarına uygun bir şekilde sosyal mesafe ve maskeye dikkat ederek gerçekleştirdi.Geleneksel yöntemler başta olmak üzere makine yardımıyla da zeytinlerini toplayan üreticiler, kurak geçen mevsimden yana dertli. Buruşmaların yaşandığı zeytinlerde rekolte düşüklüğü beklenirken, üreticiler fiyat ve primlerin yükselmesini istedi.